Kortól és nemtől függetlenül mindenki ruhásszekrényében fellelhetünk rövid ujjú pólókat. Népszerűségük leginkább annak köszönhető, hogy bármilyen ruhadarabbal tudjuk párosítani, és olyan széles termékkínálat áll rendelkezésünkre e téren, hogy nem létezik olyan vásárló, aki ne találna ízléséhez és stílusához megfelelő rövid ujjú pólót.

A póló története az 1898-as spanyol–amerikai háborúig nyúlik vissza, ugyanis akkor tűnt fel először ez a ruhadarab. Az Amerikai Haditengerészet katonái az egyenruhájuk alatt viselték a környakú, rövid ujjú pólókat. 1913-ra az Amerikai Hadsereg hivatalosan is előírta a rövid ujjú póló viselését a katonai öltözet alá – ezután már szinte magától elindult terjeszkedése a világban, első meghódított területe pedig értelemszerűen Amerika volt. Az építőipari munkások, farmerek, bányászok körében rendkívül népszerűvé vált a rövid ujjú póló viselete, ugyanis meleg időben komfortosnak bizonyult a könnyű anyagú ruhadarab, ráadásul a pólókat sokkal könnyebb volt tisztán tartani, mint egy inget, ennek köszönhetően később már az édesanyák is alkalmazták fiaik öltöztetésére az egyszerű pamut pólókat.

A rövid ujjú pólók népszerűségéhez a filmipar is jelentősen hozzájárult, így már nemcsak a munkásemberek hordták előszeretettel a ruhaneműket, hanem a divatot követő fiatalok is! Mindez az 1951-es Vágy villamosa című filmnek köszönhető, amiben Marlon Brando viselt egyszerű környakú pólót. A film megtekintése után fiatalok tömegei rohamozták meg a ruhaboltokat a pólók megvásárlása miatt, később a színésznőknek köszönhetően pedig a hölgyek is előszeretettel hordtak rövid ujjú pólókat.

Természetesen a sportolók ruhatárából sem maradhatnak ki a rövid ujjú pólók. Ha minőségi ruhadarabot keres, az Adidas Sportbolt Webáruház kínálatában megtalálja! További információkért keresse fel honlapunkat a www.sport-webaruhaz.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-906-6449-es számon vagy írjon e-mailt, az info@sport-webaruhaz.hu címre!