Sok hölgy van, akik határozott elképzeléssel rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy milyen esküvőt szeretnének: hol legyen megtartva, milyen legyen a ruhájuk, hogy nézzen ki a díszlet és a menyasszonyi csokor. Az alábbiakban az utóbbihoz adunk hasznos tippeket, hogy ne legyen olyan nehéz dolga annak se, akinek még nincs elképzelése. Tekintsük át a színeket, fajtákat és nézzük meg, miért is olyan jó választás az örökcsokor!

1. A színek harmóniája

Fontos, hogy a menyasszonyi csokor és a díszlet szoros harmóniában legyenek egymással, mind a virágfajtákat, mind a színeket illetően. Érdemes szem előtt tartani a mondást, miszerint a kevesebb néha több: általában nem szerencsés, ha nagyon sok színből kerül összeállításra a csokor, jobban mutat, ha visszafogottabb, egy-két, maximum három árnyalatot tartalmaz.

2. Virágfajták

Az esetek többségében érdemes előnyben részesíteni a szezonális virágokat, de van néhány univerzális, bármikor bevethető, és népszerű fajta. Ezek közé tartozik például a rózsa, a szegfű, a liliom és a fátyolvirág.

3. Tartósság 

Természetes elvárás, hogy a csokor még a lagzi végén is tartson, ne essen szét, ne hervadjanak el benne a virágok, de még jobb, ha még ennél is tovább tart. Vannak fajták, amik jobban bírják a strapát, míg mások szinte egyből elhervadnak. Azonban annak, aki biztosra szeretne menni és akár örökre megőrizni a csokrát, érdemes az olyan alternatívákat is megfontolnia, mint például a selyemvirágok.

Igen, ma már nem feltétlenül csak az élő virág jöhet szóba a menyasszonyi csokrok terén sem, sőt! Egyre többen választanak örökcsokrot selyemből, ami garantáltan tartós, ugyanakkor mutatós megoldást kínál. Ezek a virágok nem mennek tönkre, és nem csak a lagzi végéig őrzik meg szépségüket, ráadásul igen sokoldalúak: a csokor mellett asztaldísz, hajdísz is készülhet belőlük.

Ha Ön is az innovatív esküvői csokor ötletek iránt érdeklődik, látogasson el a www.selyemcsokor.com weboldalra, ahol megtekintheti referenciaképeinket! További kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a 06-20-3-178-878-as telefonszámon vagy az eveartdesign@gmail.com e-mail címen! Ne feledje, a selyemcsokor az új örökcsokor!