Az olasz gasztronómia kapcsán elsősorban a tészták és pizzák, különféle paradicsomos, fűszeres ételek jutnak eszünkbe, pedig rengeteg izgalmas fogás kerülhet az asztalokra. Az alkoholos italokat ők sem vetik meg egy-egy baráti vacsora vagy randevú alkalmával, és itt sem csupán a méltán híres borokra gondolhatunk. A Limoncello, vagyis citromlikőr az olaszok egyik legkedveltebb alkoholos itala. Számukra a Limoncello fogyasztása a kávézáshoz hasonlatos rituálét jelent, ezért aki szívesen kóstol bele más nemzetek kultúrájába, annak érdemes kipróbálni ezt az italt.

Limoncello-t jól lehűtve szokás fogyasztani, elsősorban étkezések után. Azonban annak, aki szereti a különleges italokat, érdemes kipróbálnia a pezsgőkoktélként elkészített verziót is! Egy adag Limoncello-s koktélhoz 4 cl citromlikőrt 1 dl prosecco-val öntsünk fel, majd adjunk hozzá 1 szelet citromot és jégkockát, végül díszítsük citromfűvel az italt. Fontos, hogy a tökéletes ízélmény érdekében a likőr és a pezsgő egyaránt jéghideg legyen. A koktélnak sokféle kreatív változata létezik, önthetünk hozzá tonikot, de ízesíthetjük a citromfű mellett más friss zöldfűszerekkel is, például mentával vagy bazsalikommal. Édes-savanykás íze miatt a Limoncello-s koktél leginkább a nyári estékre ajánlott, de ha aggódunk amiatt, hogy a nagy melegben fogyasztott alkohol miatt hamar becsiccsentünk, érdemes kipróbálni az italt egyszerű szódával is a prosecco helyett.

Ha szeretné megízlelni az olaszok népszerű italát, akár többféle verzióban is, érdemes olyan helyről beszereznie a likőrt, ahol eredeti Limoncello-t vásárolhat. Ismerje meg cégünk, az Olaszbolt Kft. sokszínű kínálatát, melyben a minőségi élelmiszerek mellett a legfinomabb italokat is megvásárolhatja. Többféle kiszerelésben áruljuk a népszerű italt, akár kevesebb alkoholtartalmú, krémes verziót kóstolna, akár már jól ismeri a likőrt, és egy nagyobb, literes kiszerelést választana egy összejövetelhez, akár ajándékba szánna egy díszdobozos verziót, nálunk megtalálja, amit keres, és mindehhez kedvező Limoncello árakra is számíthat. Látogasson el www.olaszbolt.hu weboldalunkra, és böngésszen bátran kínálatunkban, felmerülő kérdéseivel pedig keressen minket bátran a +36-30-348-1110-es telefonszámon vagy az info@olaszbolt.hu e-mail címen!