Az óvodai nevelés kiváló lehetőséget kínál a kisgyermekek számára az idegen nyelvek megismerésére. Bár heti néhány foglalkozás is hasznos a kicsiknek, az inkább csak egy kis kedvcsináló a későbbi nyelvtanuláshoz. Azoknak a szülőknek, akik ennél többet szeretnének nyújtani gyermeküknek, óvodánkat ajánljuk, ahol teljes angol nyelvi környezetben zajlik a nevelés.

Az alábbiakban bemutatjuk, miért van létjogosultsága az idegen nyelvnek az óvodai környezetben, és hogyan segíthet a gyermekeknek a későbbi életszakaszaikban.

Az előnyök egész életre szólnak

A tudományos kutatások egyértelműen kimutatták, hogy a korai években történő nyelvtanulás rendkívül előnyös a gyerekek számára. Az agy ilyenkor a legfogékonyabb az új információk iránt, így könnyebben és természetesebben sajátíthatnak el egy másik nyelvet. Az idegen nyelv az óvodában nem csak a nyelvi készségek fejlődését segíti elő, hanem pozitív hatást gyakorol a kognitív és szociális készségekre is.

A világ megismerése

A teljes angol nyelvű környezet lehetőséget teremt más kultúrák megismerésre is. A gyermekek számára ez egy újabb ablakot nyit az egész világra, segít megérteni és elfogadni más kultúrákat, toleranciára és empátiára tanít, észrevétlenül. A nyelv révén könnyebben értik meg a különböző hagyományokat, szokásokat és életmódokat a kicsik.

Élmények és tanulás

Az óvoda az élmények és a játék színtere, és az idegen nyelv tanulása ebben a környezetben kiválóan megvalósítható. A nyelvi környezet segít a gyermekeknek bekapcsolódni a nyelvi tanulás folyamatába, miközben élvezik az óvodai élményeket, játékokat és különféle interaktív tevékenységeket.

Az önbizalom építése

Az idegen nyelv elsajátítása hozzájárul a gyermekek kommunikációs készségeinek fejlődéséhez, hiszen kíváncsiak és fogékonyak az új információkra, így a nyelvtanulás során kialakuló képességeik hozzásegíthetik őket az önbizalom és az önállóság kialakításához. Ebben a korban még nincsenek gátlások, a teljes angol nyelvű környezet pedig természetessé teszi az új ismeretek elsajátítását.

A Happykids Nemzetközi Óvoda és Bölcsőde lehetőséget biztosít a gyermekek idegen nyelvi fejlődésére, méghozzá reggeltől egészen délutánig, minden óvodai napon. Ha bővebb információra lenne szüksége, keresse fel a www.happykids.hu címen elérhető honlapunkat, ha pedig kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-356-2440-es telefonszámon vagy az info@happykids.hu e-mail címen!