A növények ápolása odafigyelést igényel. Minden fajta mást szeret, ezért, amikor ültetünk, érdemes utánanézni, hogy az adott növénynek mire van szüksége: napos vagy árnyékos helyet kedvel-e, ki lehet-e ültetni vagy inkább cserépben tartsuk, mennyi vizet adjunk neki, kell-e tápoldatozni. Általános szabály nincs, ami az egyik növénynek létszükséglet, az a másiknak a halálos ítélete lehet. Az alábbiakban a balkonládákba ültetett növények ápolásához adunk néhány hasznos tanácsot.

balkonládába ültetett növényeknél gyakran teljesen összetömörödik a föld, és egy kemény réteg keletkezik a tetején. Ez nem jó, mert megakadályozza, hogy a víz és a levegő az alsóbb részekbe jusson. Érdemes időként ellenőrizni és egy kicsit lazítani, ha szükségesnek ítéljük. Ha követ vagy fakérget teszünk a föld tetejére, azzal is megakadályozhatjuk a felszín megkeményedését. Ahhoz, hogy a balkonládába ültetett növények szépen virágozzanak, sok tápanyagra van szükségük, ezért célszerű hetente adni nekik tápoldatot. Fontos, hogy az előírás szerinti hígításban alkalmazzuk a szert! Az elhervadt virágokat érdemes eltávolítani, ezzel arra sarkallhatjuk a balkonláda növényeit, hogy újakat hozzanak, tovább virágozzanak. Főleg nyáron, a nagy hőségben kell odafigyelni rá, hogy ne száradjanak ki a növények. A locsolást reggelre vagy estére időzítsük, amikor már nem süti a nap a balkonládát! Ha a naponta történő locsolás ellenére is kiszárad a növény, akkor célszerű nagyobb alátétet vásárolni, és egyszerre több vizet adni neki. És végül, de nem utolsó sorban, előfordul, hogy kártevők jelennek meg a balkonláda növényein. Szerencsére ma már számtalan megoldás létezik ellenük, célszerű egy kertészeti szakáruházat felkeresni, ahol tudnak speciális szert ajánlani.

Amennyiben balkonládás növényekkel szeretné díszíteni otthonát, látogasson el honlapunkra, a www.bandyplastics.hu weboldalra, ahol balkonládák széles választékát találja! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal a +36705945105-ös telefonszámon vagy az info@bandyplastics.hu -email címen!