A laminált parketta igen népszerű padlóburkolat, hiszen dekoratív, rendkívül változatos, könnyen lerakható és tartós is. Sokan a parketta helyett döntenek mellette, hiszen jóval olcsóbb annál, de hasonlóan természetesnek hat. Viszont, ha megnézi a kínálatot, egyből láthatja, hogy elég sokféle létezik, és igen nagy a szórás a laminált parketta árakat illetően is. Nézzük, miért!

1. Vastagság

Az átlagos vastagság a 8 mm, de az igazán jó minőségű burkolatok 12 mm vastagok. Ennek meghatározó szerepe van egyrészt a tartósságban, másrészt a lépéskomfortban is. Egy vastagabb laminált padlón kellemesebb a járás, természetesebb érzést kelt az emberben. Azt szoktuk javasolni, hogyha megteheti, válasszon inkább a vastagabb típusok közül, mert ugyan kétségtelenül van árkülönbség, de a drágábbak nem véletlenül kerülnek többe.

2. Kopásállóság

A laminált parketta tartósságát a kopásállósági szám mutatja meg. Minél nagyobb ez a szám, a burkolat annál ellenállóbb. A választásnál érdemes figyelembe venni, hogy hova szánja a padlót. Nem mindegy, hogy a ritkán használt vendégszobába keres burkolatot vagy a nappaliba, ahol folyamatos a jövés-menés.

Előbbibe elég lehet egy viszonylag olcsóbb, kisebb kopásállóságú termék, de a gyakran használt helyiségekbe vagy például irodába megéri a kicsit drágább, 31 vagy 32 kopásállóságú, tartósabb típusok közül választani.

3. Kidolgozottság

A laminált padló árát a burkolat kidolgozottsága is befolyásolja. A legolcsóbb burkolatok teljesen sima felületűek, míg a drágábbak sokkal részletesebben kidolgozottak, a fa erezete tökéletesen érezhető bennük. Utóbbiak nem csak szebbek, hanem sokkal kellemesebb a tapintásuk is.

Reméljük, hogy valamelyest tudtunk segíteni eligazodni a laminált padló árak tekintetében. Amennyiben szeretné megtekinteni a jelenleg elérhető választékot, látogasson el a www.csepelparkett.hu weboldalra! Ha pedig további kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36-30-011-2246-os telefonszámon vagy a csepelparkett@csepelparkett.hu e-mail címen!