A szekrénysor egy rendkívül praktikus bútordarab, ami egyetlen lakásból sem hiányozhat. De vajon hogyan maradhat szép, rendezett és átlátható?

A lakások többségében egy praktikus szekrénysor szolgáltatja a legfőbb tárolóhelyet. Kerülnek bele ruhák, számtalan használati tárgy, dísz- és emléktárgyak, sőt, gyakran a televíziónak is a szekrénysoron jut hely. De ha ennyi minden kerül bele és rá, akkor hogyan lehet megőrizni a rendezettségét, hogyan lehet elkerülni, hogy túlzsúfolttá váljon?

Ami nem fontos, annak mennie kell!

Sokan hajlamosak vagyunk felesleges dolgokat is megőrizni. Ezzel az a gond, hogy egy idő múlva rengeteg helyet foglalnak el az olyan dolgok elől, amik viszont valóban szükségesek. Amikor pedig valaminek már nem jut hely azon a polcon, ahova való lenne, áttesszük máshova, másik polcra vagy másik szekrényrészbe, és el is kezdődik az ördögi kör: idővel semminek nem fog elférni, semmi sem ott lesz, ahol a helye lenne.

Ilyenkor már valóban nehéz, sőt, egyenesen lehetetlen megtartani a rendezett összképet, ezért a legfontosabb, hogy ezt az állapotot megelőzze. Amire nincs szüksége, amit nem használ, azt adja el, ajándékozza el vagy dobja ki!

Mindig mindent egyből a helyére tegyen!

Gyakran elkövetett hiba, hogy siettünkben éppen csak letesszük a kezünkben lévő tárgyat oda, ahol helyet találunk neki. Később pedig megfeledkezünk róla, így ott marad. Amikor az ilyen itt-ott felejtett dolgok összegyűlnek, nehéz nekiállni pakolni, és szintén kezdődik elölről az ördögi kör.

Ezt csakis úgy kerülheti el, ha következetesen mindig mindent egyből a helyére tesz, még akkor is, ha ez egy picit több idő vagy néhány lépéssel többet kell hozzá menni. Ne sajnálja azt a néhány másodpercet, érdemes rászánni, hogy a szekrénysor mindig rendezett képet mutasson.

Reméljük, hogy tippjeinkkel tudtunk egy kicsit segíteni, hogy hazatérve egy szép, rendezett szekrénysor várja. Amennyiben új bútor vásárlásán gondolkozik, látogasson el a www.butor7.hu honlapra, ahol széles kínálatot talál! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal az info@butor7.hu e-mail címen!