Lassan vége a nyárnak, beköszönt az ősz, és vele nem csak a fák kezdik elhullajtani a leveleiket, hanem a kutyák is a nyári bundát. Ilyenkor sok gazdi csak a kefével dolgozza át a szőrzetet, pedig ez csak a legritkább esetben elegendő, ráadásul több hétig is eltarthat. Sokkal jobb megoldás ebben az időszakban egy kutyakozmetikus mesterhez elvinni az ebet, aki nem csak rendbe teszi az állat bundáját, de segítséget nyújt ahhoz is, hogy a lakás ne legyen vastagon beborítva szőrrel.

A kutyák szinte mindegyike vedlik évente legalább kétszer. Fontos, hogy ez nem összekeverendő az általános szőrhullatással, ami nem csak náluk, de nálunk, embereknél is mindennapos. Ahogy az ember is elveszít naponta meghatározott mennyiségű hajszálat, úgy a kutya is elhullajt valamivel nagyobb mennyiségű szőrt. A tavaszi és az őszi vedlés nagyságrendekkel többet jelent ennél, hiszen ilyenkor lecserélődik az egész bunda: tavasszal egy vékonyabb szálú, kevésbé sűrű szőrréteg nő, ezzel felkészítve az állatot a nyárra, míg ősszel ez kihullik, és a helyére egy vastag, sűrű, a téli hidegnek sokkal inkább ellenálló bunda nő, hogy aztán a következő tavasszal átadja a helyét a következő nyárinak. Jó tudni, hogy az őszi vedlés kevésbé intenzív, mint a tavaszi, cserébe viszont sokkal hosszabb ideig tart.

A kutyakozmetikus mester abban tud segíteni, hogy a nyári bunda mielőbb átadja a helyét a télinek, az utóbbi pedig ápoltan és fényesen szolgálhassa a kutya testhőmérsékletének fenntartását. A ragyogó, ápolt bunda ugyanis nem csak szép, hanem nagyban hozzájárul a kutya egészségéhez is. A szőr ápolása a bőrnek is nagyon fontos: jobb lesz a vérellátása, és észrevehetővé teszi az esetleges kivörösödéseket, vagy az apróbb csomókat is, amiből a kutyakozmetikus mester le tudja vonni azokat a következtetéseket, amik a kutya egészségének fenntartásához szükségesek.

Ha Önnek is van kutyája, akkor hamarosan tapasztalni fogja, hogy elkezdődik az őszi vedlés. Cégünknél, a Tapis Oktató és Szolgáltató Bt. kutyakozmetikájában szívesen látjuk kedvencét egy alapos őszi bundaápolásra. Látogassa meg honlapunkat a www.tapi-kutyakozmetika.hu címen, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Ha kérdése, észrevétele lenne, vagy időpontot szeretne foglalni, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-779-8156-os telefonszámunkon, vagy az info@tapis-oktatas.com e-mail címünkön!