Természetesnek tekintjük, hogy a házi állatoknak különféle praktikus kiegészítőket vásárolnak a gazdik, melyekkel meg tudják óvni kedvenceiket. Ám nem szabad elfelejteni, hogy az olyan jószágok, mint a lovak, szintén kiszolgáltatottak, és védelemre szorulnak olykor. A lovak védtelenek az időjárással és számos egyéb negatív tényezővel szemben, ezért nekik is szükségük van olyan kiegészítőkre, mint amilyen a lótakaró.

Számos különféle lótakaró létezik, melyek mindegyike más-más célt szolgál. Nézzük, milyen típusok közül lehet válogatni, és azok milyen funkciót töltenek be!

•    Karámtakaró: Amikor télen a karámban tartózkodik a ló, olyan bélelt takaróra van szüksége, ami óvja a hideggel és csapadékkal szemben.
•    Istállótakaró: Ha az istállóban tölti az idejét az állat, elegendő egy olyan változat, ami kevésbé strapabíró, de melegen tartja a lovat a téli hidegben.
•    Nyári takaró: A nyári időszakra is van lótakaró, hiszen az időjárás kiszámíthatatlansága megköveteli, hogy legyen kéznél egy vékonyabb, praktikus kiegészítő, például versenyeknél.
•    Légy takaró: Nyáron a repülő rovarokkal szembeni védelemre is gondolni kell, ezért elérhető olyan típus is, ami ezektől óvja a lovat.
•    Polár takaró: Van olyan típus, ami arra szolgál, hogy bemelegítéskor melegen tartsa az állat izmait, illetve munka után segít megszárítani az izzadt ló szőrét.
•    Munka takaró: Olyan lótakaró is létezik, ami kifejezetten munkához, például téli tereplovagláshoz van tervezve.

Amennyiben Ön is szeretne maximális védelmet biztosítani állatának, ismerkedjen meg a KLP Lovasfelszerelés Kft. lótakaró kínálatával! Termékeink között minden igényre és körülményre találhat optimális megoldást, webáruházunkban pedig kényelmesen el is intézheti a vásárlást. Nézzen körül a www.klp.hu weboldalon, és ha kérdése lenne valamelyik lótakaró kapcsán, esetleg más termékeink iránt érdeklődne, keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén! Várjuk megkeresését a +36-1-309-5112-es telefonszámon, valamint az info@klp.hu e-mail címen!