Nincs is szomorúbb látvány az elhanyagolt sírköveknél. A friss virág nem elég, gondozza a sírkövet is és hosszabbítsa meg az életét!

A síremlékek állandóan ki vannak téve azoknak a környezeti hatásoknak, ami a szabadban éri őket. A természetes kövekből faragott sírköveket emiatt nem szabad magukra hagyni, mert gyorsan le tudnak amortizálódni. Egy mohával, algával, gyomokkal benőtt, elkoszolódott kőtábla igencsak siralmas látványt nyújt. Mit tehet azért, hogy megelőzze a síremlék megrongálódását?

A gránit ápolása, karbantartása és tisztítása

A természetes kövek szépségének megőrzése csak úgy lehetséges, ha időt fordítanak a kövek ápolására. Ugyanis nagyon könnyen átveszi a kő felett az uralmat a természet. A gránit abból a szempontból előnyös választás, hogy ellenálló. A négy évszakon átívelő, szélsősége körülmények ellenére is sokáig ép marad.

A tisztítást azonban nem lehet megspórolni és puha ronggyal, kímélő tisztító folyadékkal felszerelkezve kell a követ ápolni. Vegyszerek és kaparás nélkül történjen a tisztítás, különben a nemes kő szépsége bánja a műveletet.

Tisztítás után érdemes a megszáradt követ impregnálni, majd tiszta ronggyal szárazra törölni. Az impregnálást el lehet végezni szilikon réteg felvitelével, ami gondoskodik arról, hogy a gránit védett maradjon a beszivárgó nedvességgel szemben. Az impregnáló réteg láthatatlanul végzi a dolgát és a vizet lepergeti a felületről. A drágább árkategóriába sorolható természetes kövek így éveken át meg tudják őrizni sértetlen állapotukat.

A márvány, a mészkő vagy a gránit sírkő sem tudja segítség nélkül megőrizni az eredeti állapotát. Az időjárás és a kültéri elhelyezkedés hatására könnyen bekövetkezhet a síremlék külsejében változás. A rosszabb állapotú síremlékeket sem kell feltétlenül kicserélni. A természetes kövekre is igaz az, ami például a műkő változatokra, hogy lehet őket renoválni.

A természetes kövekből készített munkáinkról a www.hungranit.hu weboldalon tettünk közzé információt. Itt találja elérhetőségeinket is:  06-29-413-564, 06-30-617-07-90, hungranit@gmail.com.