Borászattal foglalkozva az év minden részében adódnak feladataink, melyeket lehetőségeinkhez mérten a legjobban szükséges elvégezni a tökéletes eredmény érdekében. Ezek közé tartozik a művelés, amihez szorosan hozzákapcsolódik a metszés is, így együtt érdemes beszélnünk róluk. Többféle módot ismerünk, amelyek közül az egyik leggyakrabban alkalmazott az ernyős művelés. Bármilyen munkálathoz kezdünk hozzá, nélkülözhetetlenek a megfelelő eszközök, így a minőségi metszőolló, mely itt is elengedhetetlen.

 

A szőlőrügyek közül azok hajtanak ki a leghamarabb, amelyek a gyökerektől a legtávolabb esnek. Ahol terméketlenek a rügyek, ott minden esetben metszést kell alkalmaznunk, könnyen használható, megbízható metszőollóval egyszerűen elvégezhetjük a munkafolyamat e részét. Különféle művelésmódokkal találkozhatunk, amelyeket fontos részletesebben ismernünk annak érdekében, hogy helyesen járjunk el. 140 cm magas törzs nevelésénél ernyőművelésről beszélünk, amely során 2-4 szálvesszőt visszahajlítunk a segédhuzalhoz. A tőke erősségét és fajtáját vizsgálva döntjük el, hogy pontosan hány szálvesszővel tesszük ezt. Támaszrendszer alkalmazásával tudjuk végrehajtani ezt a műveletet. Tanácsos részletesen utánanéznünk a tudnivalóknak, hogy tökéletes eredményt érhessünk el.

 

Kiváló minőségű szőlőkötözőkhöz, szüreti eszközökhöz, borászati kellékekhez, és egyéb hasznos eszközökhöz juthat hozzá kedvező áron borászati webáruházunkat felkeresve. Professzionális metszőollóink és megbízható támaszrendszereink közül igénye szerint választhatja ki az Önnek legmegfelelőbbeket. Informálódjon széles kínálatunkról, termékeink részletes jellemzőiről a www.bi-bor.hu internetes oldalunkon!

 

Végezze könnyedén a szőlők gondozását, majd legyen sikeres a borászati teendők teljesítése során! Legyen a kezében mindig a legjobb szőlőkötöző, metszőolló és a szüreti eszközök, valamint a borászati kellékek világában is mozogjon kényelmesen! Ezek beszerzése céljából forduljon borászati webáruházunkhoz bizalommal! Várjuk hívását a 06-30-663-7382–es villányi, és a 06-30-663-7381–es siklósi telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@bi-bor.com e-mail címünkre!