Kezeink sok mindent elárulnak rólunk, mennyire és hogyan ápoljuk, mit csinálunk nap mint nap, hogyan tesszük szebbé, feltűnőbbé vagy éppen visszafogottabbá. A kezeink mesélnek rólunk és a mindennapjainkról, de miről árulkodnak a körmök, műkörmök?

A műkörömnek is megvan a maga története. A manikűr, a kéz- és körömápolás története egészen az ókorig nyúlik vissza, hiszen már az olyan ősi kultúrákban is megjelent a körmök díszítése, mint amilyen a babilóniai vagy az indiai!

Kínában a hosszú, festett körmök magas rangot jelentettek, a magasabb társadalmi osztály tagjainak kiváltságai voltak. Érdekesség, hogy Kínában és Indiában is főként a férfiak kiváltsága volt a köröm festése! Egyiptomban a fáraónők előszeretettel festették a körmeiket a vörös árnyalataira, illetve a katonai vezetők is színesebbé tették a körmeiket!

A körömlakk ősei többféle természetes anyagból álltak össze, lehetett henna, de színtiszta arany is! Az első körömlakk keverékeket tojásfehérje, zselatin, méhviasz és gumiarábikum alkotta. Ezt aztán virágszirmokkal színezték, de nem felkenték, hanem a keverékben áztatták a körmeiket, amíg azok a megfelelő árnyalatot el nem érték. Az első igazi, pigment alapú körömlakk az 1930-as években jelent meg, ami Charles Revlon és kémikus testvére, Joseph Revlon nevéhez fűződik. Egy francia sminkmesteré, Michelle Manard-é volt az eredeti ötlet, aki a Revlon testvérek alkalmazásában állt, ő találta ki, hogy az autók karosszériájához használt magasfényű festéket körmökön is lehetne használni. A kor híres filmsztárjai, Rita Hayworth vagy Greta Garbo terjesztették el a vörös színt és tették népszerűvé a nők körében. A pasztell árnyalatok és a fehér körömlakk 1966-ban került piacra Mary Quantnak köszönhetően, akihez egyébként a miniszoknya forradalma is köthető.

Az első műkörmöket egy fogorvos fejlesztette ki 1934-ben a notórius körömrágók számára. A 80-as években fejlesztették ki a fényre kötő műköröm alapanyagot, a technológia pedig azóta is fejlődik!

A Műköröm Pláza weboldalán, a www.mukoromplaza.hu webcímen számos minőségi műköröm alapanyag és kiegészítő között válogathat! Fedezze fel ezt a magával ragadó és különleges világot, dekorálja körmeit kedve szerint, minőségi kellékekkel! Bátran érdeklődjön termékeinkről az info@mukoromplaza.hu e-mail címen vagy a +36-30-360-6429-es telefonszámon!